„STEAM pavasaris“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„STEAM pavasaris“

Kategorija: Informacija

Balandžio 12 dieną ,,Džiugo“ gimnazijos mokiniai Agnė Peštenytė, Ernestas Najulis, Aistė Peštenytė ir Laimonas Jonikas, lydimi mokytojų Z. Mikutienės, D. Kurlienės ir A. Kavalevskienės, dalyvavo respublikiniame mokykliniame praktinių kūrybinių veiklų konkurse ,,STEAM pavasaris“, kuris vyko Plungės ,,Saulės“ gimnazijoje.

Atvykus ir užsiregistravus mus supažindino su konkursu, o vėliau prasidėjo STEAM komandinis žaidimas. Komandas sudarė skirtingų mokyklų mokiniai, todėl buvo galimybė susipažinti ir susirasti naujų draugų. Per komandinį žaidimą galėjome išbandyti savo žinias skirtingose mokslo šakose, tokiose kaip fizika, matematika, geografija, chemija, biologija. Taip pat turėjome galimybę padirbėti moderniose laboratorijose. Kol mokiniai žaidė, mokytojai vyko į ekskursiją į UAB ,,Vičiūnų grupė“.

Po žaidimo mūsų laukė pietų pertraukėlė su arbata ir bandelėmis. Vėliau vyko Chemijos instituto daktaro docento Rimanto Vaitkaus paskaita. Taip pat buvo atliekami įdomūs bandymai, kuriuos demonstravo KTU cheminės technologijos fakulteto akademikas daktaras Dalius Gudeika. Renginį baigė refleksija ir apdovanojimai. Tarp devintų klasių pirmąją vietą su savo komanda užėmė Aistė Peštenytė, antrąją – Ernestas Najulis, tarp dešimtų klasių trečiąją vietą su savo komanda užėmė Agnė Peštenytė.

„STEAM pavasaris“ buvo įdomi, smagi ir naudinga veikla mūsų gimnazistams.

Agnė Peštenytė