Respublikinė konferencija „Džiuge“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Respublikinė konferencija „Džiuge“

Kategorija: Renginiai

Šių metų gegužės 10 d. Telšių „Džiugo“ gimnazijoje vyko respublikinė metodinė-praktinė konferencija „Olweus patyčių prevencijos programa – galimybė kurti saugią mokymosi aplinką mokykloje“. Joje dalyvavo svečiai iš Klaipėdos, Joniškio, Skuodo, Šilalės, Jurbarko, Mažeikių bei Telšių mokyklų, įgyvendinančių Olweus patyčių prevencinę programą.

Visi sutinkame, kad saugumo jausmas yra vienas pagrindinių reikalavimų, siekiant užtikrinti nuoseklų asmenybės ugdymą. Kai mokykloje vyrauja saugi, sveika atmosfera, mokiniams daug lengviau kurti ir plėtoti tarpasmeninius santykius bei siekti būti asmenybe. Pozityvus ir netoleruojantis patyčių klimatas mokykloje lemia ne tik geresnius santykius, bet tokioje aplinkoje auga atsakingesni bei aktyvesni bendruomenės nariai, padidėja priklausymo mokyklos bendruomenei jausmas ir mokymosi efektyvumas.

Per konferenciją buvo aptarta Olweus programos įgyvendinimo Lietuvos mokyklose aktualijos, netinkamo elgesio įtaka mokinių raidai, administracijos, mokytojų bei tėvų vaidmuo kovojant su patyčiomis mokykloje. Antroje konferencijos dalyje įvairių mokyklų specialistai bei mokytojai dalijosi gerąja patirtimi vesdami atviras klasės valandėles.

Tikimės, kad ši konferencija, subūrusi visą būrį bendraminčių, padėjo tobulinant efektyvios ugdymosi aplinkos kūrimo, bendravimo ir bendradarbiavimo kompetencijas bei formuojant pozityvią nuostatą į saugios mokyklos kūrimo perspektyvą.

Gimnazijos psichologė Isidora Stonienė