Judumo savaitė „Džiuge“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Judumo savaitė „Džiuge“

Kategorija: Informacija

Kasmet rugsėjo 16–22 dienomis visoje Europoje vyksta Judumo savaitė – didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje. 2019 m. Europos judumo savaitės tema „Žingsniuokime kartu“, kurios tikslas – atkreipti dėmesį į saugų vaikščiojimą ir važiavimą dviračiu bei naudą sveikatai ir aplinkai.

Mūsų gimnazijoje jau tradiciškai Judumo savaitę inicijavo gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas ir direktoriaus pavaduotoja Romualda Galinauskienė. Gimnazijos fojė buvo išleistas informacinis stendas, kur akcentuotas dėmesys į ėjimą pėsčiomis. Visą savaitę kiekvieną dieną gimnazijoje vyko įvairios veiklos.

Rugsėjo 16 d. akcijos „Bėkime ir nesustokime“ dalyviai apibėgo gimnazijos stadioną savo malonumui, o toks bėgimas naudingas sveikatai. Rugsėjo 17 d. vyko „Pajudėkime“- mokiniai atliko mankštą, kuri suteikė žvalumo, padėjo atsipalaiduoti nuo protinio darbo. Rugsėjo 18 d. vyko tinklinio varžybos, rungtyniavo mokinių ir mokytojų komandos, o žaidėjai buvo apdovanoti Telšių visuomenės sveikatos biuro atminimo prizais. Rugsėjo 19 d. IIe klasės mokiniai kartu su auklėtoja, dalyvaudami Telšių visuomenės sveikatos biuro konkurse „Sveikiausi mokine par vesa rajuona 2019“,  žingsniavo nuo gimnazijos iki Masčio ežero pakrantės, kur draugiškai nubėgo dar 500 m. Penktadienį visi į pamokas ir iš pamokų pagal galimybes keliavo pėstute ar dviračiu, prisimindami mokslinius tyrimus, kad 25 minutės pėsčiomis per dieną gali prailginti gyvenimą iki septynerių metų, o dviratininkai vidutiniškai gyvena dvejus metus ilgiau nei juo nevažinėjantys.

Judumo savaitės renginius organizavo ir vedė IIe klasės mokiniai su klasės vadove Vilija Valauskiene, kūno kultūros mokytoja Ilona Bičkiene, visuomenės sveikatos priežiūros specialiste Dalia Sarakauskiene. Dalyviai pritarė organizatoriams, kad visos šios savaitės veiklos yra neatskiriama sveikos gyvensenos dalis.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Sarakauskienė