Gyvūnų dieną paminint @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Gyvūnų dieną paminint

Kategorija: Informacija

Gyvūnai – neapsakomai mieli mūsų gyvenimo palydovai, džiuginantys savo švelnumu, grožiu, prieraišumu. Kasmet spalio 4-ąją visas pasaulis švenčia Gyvūnų dieną. Šios šventės esmė – prisiminti ir kartu pasidžiaugti bei padėti gyvūnams, kurie šalia mūsų.

Telšių „Džiugo“ bendruomenė nutarė padėti mieliesiems gyvūnėliams ir taip paminėti šią prasmingą dieną. Gimnazijoje apsilankė dvi savanorės iš „Telšių uodegėlės“ Rūta ir Estera. Merginos pristatė savanorių veiklą prieglaudoje ir kartu atsinešė mielą šunytę. Mokiniai džiaugėsi šiltomis susitikimo akimirkomis.

Kiekviena gimnazijos klasė padovanojo „Telšių uodegėlei“ po kelis kilogramus gyvūnų maisto, kuris pirktas specializuotose gyvūnų prekių parduotuvėse. Šis geraširdiškumo aktas vykdomas kasmet ir yra tapęs gimnazijos tradicija. Taip pat spalio 20 dieną dvi dešimtokų klasės nuvyko aplankyti beglobių gyvūnų „Telšių uodegėlėje“. Padovanojo maisto ir apžiūrėjo prieglaudą bei susipažino su kačiukais ir šuniukais. „Telšių uodegėlė“ turi tris garažus ir keturis voljerus lauke šunims. Vienas garažas skirtas katėms, kitas – šunims, o trečiasis – karantinui (jame laikomi sergantys arba nepaskiepyti gyvūnėliai). Visi gyvūnai buvo ištroškę meilės ir be galo džiaugėsi mus matydami. „Džiugiečiai“ gavo progą pavedžioti šunis ir su jais pažaisti lauke! Žinoma, mūsų buvo daugiau, todėl grupelėmis vedžiojome šuniukus pasikeisdami. Mokiniai negalėjo nustoti šypsotis ir šunys taip pat buvo labai laimingi.

Telšių „Džiugo“ gimnazija džiaugiasi galėdama padėti beglobiams gyvūnams ir kasmet paminėti Gyvūnų dieną, prisiminti jų svarbą ir padėkoti už ištikimybę bei amžiną draugystę!

Neda Lydytė