eTwinning veiklos pristatymas @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

eTwinning veiklos pristatymas

Kategorija: Renginiai

Birželio 4 d. per 6-7 pamokas į skaityklą rinkosi tie, kuriems buvo smalsu sužinoti, kaip šiemet sekėsi įgyvendinti tarptautinius eTwinning projektus.

Ia klasės mokiniams teko iššūkis dalyvauti dviejuose projektuose: „Elements of Colour: from Chemistry to Fine Art“ („Spalvų elementai: nuo chemijos prie dailės“) ir „Inflenced“ („Daryti įtaką“). Jie šiais metais buvo aktyvūs projektų dalyviai, todėl ėmėsi iniciatyvos ir papasakojo apie savo veiklas, įspūdžius dirbant kartu su kitų šalių mokiniais, pademonstravo projektų rezultatus gimnazistams bei mokytojams.

Projektas „Influenced“ dalyvavo Europos konkurse ir laimėjo piniginį prizą, kurį galės išleisti klasės poreikiams, bei atminimo dovanėles visiems dalyviams. Projekte kartu su vokiečiais ir italais mokėmės saugiai elgtis socialiniuose tinkluose, sužinojome apie poveikį, kurį mums slapta daro taip vadinami „influenceriai“, aiškinomės, ar mes aktyvūs piliečiai ir kaip tokias tapti, mokėmės atpažinti melagingas naujienas ir turėjom daug kitokios įdomios veiklos.

Antras projektas parodė, kad įmanoma suderinti, atrodo, nesuderinamus dalykus – chemiją ir dailę. Kartu su partneriais iš Prancūzijos įsivėlėme į avantiūrą ir patys likome nustebinti savo darbo rezultatu. Pasirinkę garsių dailininkų šedevrus, mes turėjom juos patys nutapyti bei sukurti gyvus paveikslus (tableux vivant), o prancūzai savo licėjaus laboratorijoje tyrinėjo spalvų cheminius elementus ir mūsų paveikslus baigė tapyti savo pagamintomis spalvomis. Žinoma, abiejų šalių mokiniai nepraleido progos daugiau sužinoti apie garsiuosius dailininkus ir supažindino vieni kitus su savo šalies garsiais dailininkais bei chemikais.

Labai džiaugiuosi savo mokiniais ir dėkoju kolegėms Audronei Alšauskaitei bei Gražinai Raudonienei už neįkainojamą pagalbą. Projektuose ne tik lavinome anglų kalbos įgūdžius, bet ir išmokome naudotis IKT programėlėmis, pasisėmėme naujų žinių bei suradome draugų. Tikiuosi, kad toks puikus bendradarbiavimas nenutrūks ir kitais metais.

Anglų kalbos mokytoja Indrė Benikienė