Vasario 16-oji „Džiuge“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Vasario 16-oji „Džiuge“

Kategorija: Renginiai

Šie metai ypatingi kiekvienam lietuviui. Tikriausiai neliko nė vieno, nežinančio, jog šiemet švenčiame savo šalies gimtadienį – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį. Smagiai ir įdomiai šią šventę organizavo ir „Džiugo“ gimnazija.

„Džiugiečiai“ valstybės šimtmečiui skyrė keletą renginių ir akcijų. Prieš Vasario 16-ąją pirmajame gimnazijos aukšte buvo surengta mokinių piešinių paroda „Kuriame sau ir Lietuvai“, kurią suorganizavo dailės mokytoja G.Raudonienė. Kiekvienas Lietuvą įsivaizduoja skirtingai, todėl ir piešiniai nevienodi bei įdomūs, atspindintys tai, kas gimnazistams yra Lietuva. Geografijos mokytojas S.Baliutavičius, padedamas kolegų bei mokinių, parengė skaitmeninę parodą, skirtą Vasario 16-ajai. Jai I-IV gimnazijos klasių mokiniai paruošė po skaidrę apie tai, kuo jie didžiuojasi Lietuvoje. Vieniems Lietuvos turtas tautosaka ar istorija, kultūra ar gamta, kitiems – šalies įmonės ar kūrybingi tautiečiai, todėl skaidrės, darytos visų gimnazistų, plačiai apima bei savitai atspindi valstybės gyvenimą ir parodoje kiekvienas gali rasti tai, kas miela ir jo širdžiai. Be to, S.Baliutavičius su keliais mokytojais bei III klasių mokiniais nuo lapkričio mėnesio gamino atvirukus, rašė sveikinimus bei kūrė laiškus, kurie prieš Vasario 16-ąją buvo išsiųsti į daugelį pasaulio šalių ir skirti lietuvių bendruomenėms bei ambasadoms. Taip pat lietuvių kalbos mokytojai vasario 14 dieną pakvietė visus „džiugiečius“ į poetinio žodžio šventę, kur tarp dalyvių savo kūrybos eilėraščius skaitė poetė ir buvusi gimnazijos mokytoja A.Varnelienė.

Vasario 15-osios rytas prasidėjo neįprastai – šventė vyko lauke, prie paradinio mokyklos įėjimo. Mokinių nuostabai, renginį pradėjo matematikos mokytojai, kurie sveikino ne tik Lietuvą, bet ir visą „Džiugo“ bendruomenę, skatino nepamesti savo tautinės tapatybės šiandienos globaliame pasaulyje. Taip pat buvo pasveikinta mokinė Ieva, kuri savo gimtadienį švenčia drauge su Lietuva. Šventėje skambėjo lietuviškos dainos, patriotinės eilės, buvo sušoktas šokis, sujungęs ir išjudinęs visus dalyvius. Gimnazijos direktorius M.Sabaliauskas savo kalbą pradėjo visus paragindamas sugiedoti Lietuvos himną, o po jo ragino džiugiai pasitikti Lietuvą, kaip savo 100-o metų sulaukusią močiutę, kuri, kad ir kas benutiktų, priglaus ir paguos. Taip pat direktorius skatino nepamiršti, kad Lietuva yra tai, kuo mes turime didžiuotis, dėl ko turime džiaugtis, už ką turime būti dėkingi. Po renginio linksmai nusiteikę mokiniai rinkosi į klasės valandėles, kur su savo auklėtojais žiūrėjo F.Sabaliauskienės bei B.Abromavičiūtės sukurtą filmuką – sveikinimą Lietuvai. Filmuke savo sveikinimus bei linkėjimus išsakė didžioji dalis gimnazijos mokytojų bei keletas mokinių. Po to gimnazistai su auklėtojais išėjo į miesto erdves ir, pasitelkę savo išmonę bei gebėjimus, filmavo, fotografavo ir kūrė savo klasės poetinį sveikinimą Lietuvai, o šios akcijos rezultatai bus parodyti ir aptarti per Kovo 11-osios šventę.

„Džiugiečiai“ džiugiai nori Jus visus pasveikinti su Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiu ir palinkėti, kad būtume drąsūs, išmintingi ir, žinoma, liktume vieningi, nes tik drauge žmonės gali kalnus nuversti.

Bernadeta Abromavičiūtė