„Sveikatingumo maratono 2018“ nugalėtojai @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Sveikatingumo maratono 2018“ nugalėtojai

Kategorija: Informacija

Š. m. gegužės 8 dieną mūsų gimnazijos komanda, kurią sudarė mokiniai Emilija Mackevičiūtė (Ia kl.), Agnė Peštenytė (Ia kl.), Milana Žarikova (Ia kl.), Agnė Balbošiovaitė (IIa kl.) ir Robertas Gauronskis (IIa kl.), su visuomenės sveikatos priežiūros specialiste Dalia Sarakauskiene dalyvavo respublikinėse varžytuvėse „Sveikatingumo maratonas 2018“ Telšių „Germanto“ progimnazijoje. Pasiruošti šiam konkursui padėjo mokytojos Bernadeta Abromavičiūtė, Danutė Vaitikaitienė ir Gražina Raudonienė.

Varžytuvės buvo skirtos Raudonojo Kryžiaus 155-osioms įkūrimo metinėms paminėti. Šiek tiek istorijos faktų: 1863 m. šveicarų verslininkas Anri Diunanas kartu su keturiais Ženevos verslininkais įkuria Tarptautinį Pagalbos Sužeistiesiems Komitetą, kuris vėliau tampa Tarptautiniu Raudonojo Kryžiaus Komitetu. Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija įkurta 1919 m.

Varžytuvėse „Sveikatingumo maratonas 2018“ komandų žinios buvo vertinamos septyniais etapais, kurie buvo tokie: žmogaus sauga ir saugus elgesys, žalingų įpročių prevencija, pirmoji pagalba, saugus eismas, prisistatymas, stendinis pranešimas ir sveiko maisto receptai (komanda turėjo paruošti sveiką ir skanų patiekalą). Mūsų gimnazijos komanda savo amžiaus grupėje laimėjo pirmąją vietą ir gavo pereinamąją taurę. Taip pat komandos nariai buvo apdovanoti „Sveikatingumo maratono“ medaliais. Sveikiname laimėtojus!

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Sarakauskienė