Projektas „Šiuolaikinė moteris – stereotipams NE!“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Projektas „Šiuolaikinė moteris – stereotipams NE!“

Kategorija: Informacija

Šių metų rugsėjo 21 ir 25 dienomis „Džiugo“ gimnazijos IIIa ir IVa klasių mokinės, pakviestos bibliotekininkės Aušros Vaičiulienės, dalyvavo Telšių Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje vykdomo projekto „Šiuolaikinė moteris – stereotipams NE!“ renginiuose, kuriuose buvo aptarta aktuali problema – stereotipai, su kuriais susiduria moterys.

Pirmosios paskaitos metu lektorė pasidalijo savo patirtimi apie karjeros siekimą. Pasak jos, svarbiausia išdrįsti kažką keisti ir nepasiduoti, nes kartais durys, siekiant realizuoti profesinius tikslus, uždaromos tik dėl to, jog esame silpnosios lyties atstovės. Tačiau reikėtų nepasiduoti stereotipams, diskriminacijai. O kitą dieną vyko labiau praktinė veikla. Iš „Lego“ kaladėlių turėjome pastatyti „stereotipus“, kurie sukelia moterims sunkumų dėl karjeros. Po to reikėjo pristatyti sprendimus, kad būtų įveikti stereotipai. Vyko įdomios diskusijos.

Šio projekto renginyje patirtais įspūdžiais, gautomis žiniomis su bendraamžiais pasidalinome per lietuvių kalbos pamokas (mokytojos Aušra Ramančauskienė, Andžela Valuckienė). Manau, visos mokinės, dalyvavusios minėto projekto renginiuose, įgijo daugiau pasitikėjimo savimi ir motyvacijos siekti užsibrėžtų tikslų.

Deimantė Makarovaitė, IIIa klasės mokinė