„O kaip vokiškai?“ renginiai gimnazijoje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„O kaip vokiškai?“ renginiai gimnazijoje

Kategorija: Renginiai

Jau kelerius metus iš eilės V. J. Gėtės institutas Vilniuje organizuoja Vokiečių kalbos dienų „O kaip vokiškai?“ renginius respublikoje. Šiemet nusprendėme paminėti vokiečių kalbą ir mūsų gimnazijoje, pabrėždami kalbos svarbą ir reikalingumą keliaujant, studijuojant, susirašinėjant bei dirbant. Minėjimo renginiai „Džiuge“ vyko spalio 22-26 dienomis.

Daugiausiai prie Vokiečių kalbos savaitės renginių prisidėjo Ib klasės gimnazistai. Kartu organizavome viktoriną I ir II klasių mokiniams „Wie gut kennst Du Deutschland?“ Dalyviai turėjo atsakyti į klausimus apie Vokietijos istoriją, geografiją, sportą, muziką, tradicijas, maistą ir, žinoma, kalbą. Geriausiai sekėsi Ia, IIa, IIb ir Ic klasės mokiniams. Kitą dieną, ketvirtadienį, per ilgąją pertrauką, surengėme muzikinius apdovanojimus. Skambant vokiškoms dainoms mažas prisiminimo dovanėles įteikėme visoms aštuonioms viktorinoje dalyvavusioms klasėms. Apdovanojimus vainikavo IIb klasės mokinės Virminos Steckytės atliekama daina apie jūrą ,,Sie will deine Liebe“.

Mokytojai taip pat neliko pamiršti. Jų laukė ,, Staigmenų paštas“, vokiškai ,, Überraschungspost.“ Vadovaujami dailės mokytojos Gražinos Raudonienės mokiniai piešė atvirukus su Vokietijos simbolika. Į juos įklijavome palinkėjimus vokiečių ir lietuvių kalbomis, pabraukdami kalbų atitikmenis. Atėję penktadienį į darbą visi mokytojai mokytojų kambaryje rado vardinius laiškus su atvirukais ir mažomis saldžiomis staigmenėlėmis.

Labai tikimės, kad mūsų pastangos nenuėjo veltui, nes mokiniai, ruošdamiesi viktorinai, plačiau ir išsamiau pasidomėjo apie Vokietiją, o mokytojai išmoko bent po keletą vokiškų žodžių ar posakių. Svarbu yra ir tai, jog ruošdami renginius mokiniai mokėsi bendrauti ir bendradarbiauti, mokėsi atsakomybės, pareigingumo, punktualumo ir kitų savybių, kurių labai prireiks ateityje.

Labai dėkoju visiems, prisidėjusiems prie renginio, ypač dailės mokytojai Gražinai, Ib klasės mokiniams ir IIb klasės mokinei Virminai. Vielen vielen Dank.

Vokiečių kalbos mokytoja Regina Vidrinskienė