„Fizika aplink mus“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Fizika aplink mus“

Kategorija: Renginiai

„Fizika aplink mus“ – renginys, suburiantis Telšių miesto mokyklų komandas įrodyti ne tik savo fizikos žinias, bet ir kūrybingumą bei gudrumą. Šiemet renginyje dalyvavo net 6 komandos: Telšių „Kranto“ ir „Ateities“ progimnazijos, Telšių „Džiugo“, V.Borisevičiaus bei Žemaitės gimnazijos ir VŠĮ Telšių profesinė regioninė mokykla. Renginį organizavo fizikos mokytoja Aušra Bagdonienė.

Dalyviai turėjo sukurti savo komandos emblemą, sužaisti fizikos žodžių „Alias“ žaidimą, sukonstruoti po kelis veikiančius prietaisus, atlikti ne vieną fizikos bandymą. Taip pat keli mokiniai pristatė savo fizikos projektus, kuriuos sukūrė per mokslo metus: Agnė Dargytė (Telšių „Ateities“ progimnazija) – „Ar visada teisingas posakis, kad stiklinėje nieko nėra?“, Dovydas Avelis ir Vilius Vėlavičius (Telšių „Džiugo“ gimnazija) – „Radiotelegrafas“ bei Eivydas Smirnovas (VŠĮ Telšių PRMC) – „Elektros srovės skysčiuose“. Muzika užbūrė grupė iš Telšių Žemaitės gimnazijos, „džiugiečių“ Deimantės Kazragytės atlikta daina ir Eimanto Šugždos smuiku sugrotas kūrinys.

Po visų sudėtingų užduočių, įdomių pristatymų ir muzikinių pasirodymų pirmąja vieta dalijosi VŠĮ Telšių profesinė regioninė mokykla ir Telšių Žemaitės gimnazija, antrąja – Telšių „Džiugo“ gimnazija ir „Kranto“ progimnazija, o trečiąja – Telšių V.Borisevičiaus gimnazija ir „Ateities“ progimnazija. Renginys buvo smagus ir įdomus.

Rugilė Laurinavičiūtė