Europos kalbų dienos renginiai @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Europos kalbų dienos renginiai

Kategorija: Renginiai

800 milijonų europiečių iš 47 Europos Tarybos valstybių narių yra skatinami šalia savo gimtosios kalbos išmokti kuo daugiau užsienio kalbų, nes kalbų mokėjimas padeda siekiant tarpkultūrinio bendradarbiavimo ir supratimo apie mūsų žemyno kultūrinį paveldą. Europos Tarybos iniciatyva nuo 2001 metų Europos kalbų diena švenčiama kasmet rugsėjo 26 dieną.

Kiekvieną rugsėjį „Džiugo“ gimnazijos užsienio kalbų būrelio mokytojai organizuoja įvairius renginius, skirtus šiai dienai. Šiemet mokyklos bendruomenė taip pat pajuto, kad rugsėjo 26 d. kažkuo ypatinga. Įvairiais atributais dekoruota gimnazijos fojė ir erdvės priminė, kad norint būti tikru europiečiu reikia gerai mokėti ne tik gimtąją lietuvių kalbą, bet mažiausiai nors vieną užsienio kalbą. Mokiniai, paskatinti dailės mokytojos G. Raudonienės, dalyvavo piešinių apie Europos kalbas konkurse. Visi gimnazistai su savo kalbų mokytojais aktyviai dalyvavo įvairiose veiklose per užsienio kalbų pamokas. Mokytojas D. Gedmintas per ilgąją pertrauką pakvietė mokytojus išmokti keletą žodžių itališkai – nuostabu, kad kolega pats savarankiškai išmoko ir dabar kitus moko italų kalbos.

Europos kalbų dienai skirtus renginius vainikavo rugsėjo 28 d. eTwinning projekto „eKalbų diena“ videokonferencija su partneriais. Albanijos, Lenkijos, Bulgarijos mokiniai ir mūsų gimnazistai kartu atsakinėjo į Kahoot viktorinos apie Europos kalbas klausimus ir puikiai praleido laiką.

Ačiū visiems, padėjusiems organizuoti ir įsitraukusiems į veiklas.

Anglų kalbos mokytoja I. Benikienė