eTwinning projektas @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

eTwinning projektas

Kategorija: Informacija


Sausio pabaigoje sėkmingai startavo naujas tarptautinis projektas eTwinning platformoje „Guess the City: a Cultural Trip Around Europe“ („Atspėk miestą: kultūrinė kelionė po Europą“). Idėja inicijuoti projektą šia tema kilo anglų kalbos mokytojai Areti Sidiroupoulo (Graikija) po to, kai 2018 metai eTwinning programoje buvo paskelbti Kultūros paveldo metais. Projektą koordinuoja dvi mokyklos – Empona gimnazija, esanti Graikijoje, ir mūsų gimnazija (mokytojos A.Alšauskaitė ir I.Benikienė kartu su savo 3B2 grupėmis). Projekto partneriai taip pat yra Gymnasium Georgianum, Hildburghausen (Vokietija) ir „Lorin Salagean“ technical College Dobeta Trunu Severin (Rumunija).

Primename, kad eTwinning – Europos Komisijos Švietimo ir kultūros direktorato eLearning programos iniciatyva, skirta Europos mokyklų bendradarbiavimui. Mokytojai gali keistis metodikos naujovėmis, rengti dėstomo dalyko, ugdymo turinio, švietimo sistemų palyginimus. Mokiniams aktyviai dalyvaujant eTwinning ir kituose europinio bendradarbiavimo projektuose, betarpiškai integruojant užsienio kalbą, informacines technologijas ir bet kurį ugdymo turinio dalyką, ne tik susipažįstama su kitos šalies kultūra, bet ir skatinama mokinių vidinė motyvacija mokytis, ugdoma tolerancija.

Įgyvendindami šį projektą, mokiniai susipažins su savo bendraamžiais Graikijoje, Vokietijoje ir Rumunijoje, sužinos apie tų šalių istoriją ir kultūros paveldo objektus, supažindins juos su Lietuvos kultūros paveldo objektais, išmoks naudotis EdPuzzle, ThingLink, Padlet ir kitomis programomis, įgis bendradarbiavimo patirties, kuri vėliau pravers studijuojant jų pasirinktas profesijas.

Mūsų kultūros paveldas nėra tik praeities atminimas. Jis – mūsų ateitis. Brangindami kultūros paveldą galime suvokti, kokia didelė mūsų įvairovė, ir pradėti diskutuoti apie tai, kas mus sieja. Ar galėtume kokiu nors būdu labiau praturtinti savo gyvenimą, negu domėdamiesi vienu iš svarbiausių savo tapatybės elementų?“ – teigė Tibor Navracsics, ES komisaras, atsakingas už švietimą, kultūrą, jaunimo reikalus ir sportą, 2017-aisiais.

Taigi, pasiraitokime rankoves ir kibkime į darbą! 2018-ieji žada būti pilni veiklos ir įdomūs metai mums visiems!

Anglų kalbos mokytoja I.Benikienė