Ekskursija į Kauną @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Ekskursija į Kauną

Kategorija: Informacija

Sausio 26 dieną, penktadienį, mes vykome į Kauną. Iš pradžių užsukome į IX fortą, kur mus pasitikęs gidas papasakojo apie žiaurius istorinius įvykius, rodė vietas, kur kadaise buvo uždaryti kaliniai, vedė į požemius, kur nebuvo šilta, o išgirstos istorijos kėlė šiurpą. Buvo be galo įdomu. Kita vieta, kurią nusprendėme aplankyti, buvo Karo muziejus. Ten mes ne tik klausėmės apie dviejų skirtingų valstybių gyvenimo būdą, pastangas nukonkuruoti viena kitą, bet turėjome progą pabūti vienos iš šalių piliečiais ir apginti ją, parodyti, kuo esame geresni už savo priešus. Mums buvo leista apžiūrėti ginklus, kurie buvo naudojami per karą.

Bet pats įdomumas mūsų laukė vakare – nuvykome į M.A.M.A. apdovanojimus. Tiesa, mūsų stebėjimo vietos buvo balkone, tačiau tai netrukdė mums linksmai praleisti laiką, o gyvai matomo vaizdo nė neverta lyginti su tuo, ką matai per televizorių. Gyvas balsas, nesurežisuoti įvykiai ir žmonės – visa tai pamatyti savo akimis nuostabu.

Iš ekskursijos grįžome namo išsekę, tačiau laimingi. Išvyka mus dar labiau suartino. Ir tikiu, kad tai tik pradžia. Tikiu, kad su šia klase mes patirsime dar daug nuostabių ir šiltų akimirkų.

Živilė Ronkytė, Ia klasė