Prieššventinė integruota pamoka IIb klasėje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Prieššventinė integruota pamoka IIb klasėje

Kategorija: Informacija

Prieš gražią krikščionišką pavasario šventę – šv. Velykas – mes, ,, Džiugo“ gimnazijos vokiečių kalbos mokytoja Regina Vidrinskienė ir chemijos mokytoja Zita Mikutienė, nutarėme organizuoti atvirą integruotą vokiečių kalbos ir chemijos pamoką ,,Velykų papročiai ir simboliai. Kiaušinių dažymas natūraliomis medžiagomis“. Šių dalykų pamokos yra Goethe‘s instituto projekto „Integruotas dalyko ir vokiečių kalbos mokymas Lietuvos mokyklose“ (CLILiG@Litauen) dalis.

Pamoka vyko IIb klasėje. Mokiniams reikėjo atlikti įvairias užduotis vokiečių kalba: sudėlioti dėlionę, išklausius D. Stanevičiūtės ir S. Balkutės projekto pristatymą surasti šv. Velykų papročių Lietuvoje ir Vokietijoje panašumų ir skirtumų, dirbti su tekstu apie šv. Velykų simbolius, atsakyti į viktorinos klausimus, įsivertinti. Chemijos mokytoja Z. Mikutienė papasakojo mokiniams apie tai, kad kiaušinių dažymas cheminiais dažais gali sukelti tokių susirgimų kaip apsinuodijimas ar alergija, paragino dažus pakeisti natūraliomis priemonėmis, tokiomis kaip burokėliai, raudonieji kopūstai, ciberžolė. Mokinės D. Kaminaitė, G. Baliutavičiūtė ir A. Ganytė parodė natūraliomis priemonėmis dažytus kiaušinius, papasakojo apie dažymo procesą vokiškai.

Ruošdamiesi pamokai ir per ją mokiniai praplėtė savo žinias apie šv. Velykų papročius Lietuvoje ir Vokietijoje, sužinojo apie cheminių dažų žalą sveikatai, įsitikino, kad ir su namuose esančiomis priemonėmis kiaušinius galima nudažyti spalvingai bei įvairiai, o svarbiausia – ekologiškai.

Vokiečių kalbos mokytoja R. Vidrinskienė