Prezidentūros narių mokymai @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Prezidentūros narių mokymai

Kategorija: Renginiai

Antradienio popietę (vasario 7 dieną) gimnazijos mokinių prezidentūros nariai su vadove Vilma Žutautiene praleido mokydamiesi. Prezidentė Paulina Garbinčiūtė, pastebėjusi, kad atliekant įvairias veiklas kyla bendradarbiavimo sunkumų, pakvietė Lietuvos moksleivių sąjungos Plungės mokinių savivaldų informavimo centro mokymų vadovę Gretą Zaburaitę.

Tai ne pirmi mokymai, kur mokiniai yra aktyvūs dalyviai. Tad ir šįkart 4 valandas trukusiuose mokymuose ne tik žaidėme įvairius sutelktumą, bendradarbiavimą skatinančius žaidimus, bet ir dirbdami grupėse aptarėme dažniausiai pasitaikančias problemas organizuojant renginius, viešinant veiklas ir pan. Per mokymus kilo įvairių idėjų renginiams, kaip labiau pritraukti mokinius, mokytojus į organizuojamas veiklas, kaip pagerinti sklaidą, kad visus gimnazijos bendruomenės narius pasiektų informacija. Akcentuota, kad trūksta refleksijos po įvykusių renginių, kad būtina organizuoti ne tik pramoginio pobūdžio veiklas, bet ir įvairias diskusijas, forumus, konferencijas aktualiems klausimams aptarti.

Pasibaigus mokymams, dalyviai pateikė refleksijas, minėdami, kad mokymai buvo labai smagūs, nes sujungė grupę bei paskatino imtis daugiau iniciatyvos, išklausyti kitų nuomonę bei tobulėti asmeniškai. Patiko darbas grupėse, renginių aptarimas. Verta organizuoti tokius mokymus, kurie motyvuoja dirbti, prisiimti atsakomybę, siekti daugiau, priimti iššūkius.

Vilma Žutautienė