Pilietiškumo ir teisė pamoka netradicinėje aplinkoje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Pilietiškumo ir teisė pamoka netradicinėje aplinkoje

Kategorija: Informacija

Šių dienų Lietuvai reikia įstatymus gerbiančių ir teisinių žinių turinčių jaunų žmonių. Geras pilietis žino savo teises ir pareigas bei moka jas apginti teisėtais būdais. Su Telšių teisininkų draugijos pagalba gimnazistams, pasirinkusiems teisės dalyką, yra suplanuotas ciklas pamokų netradicinėse erdvėse.

Tik paminėjus Angelų sargų dieną, spalio 3d., IIIa klasės mokiniai ir teisę besimokantys gimnazistai turėjo pamoką Telšių VPK Kelių policijos skyriuje. Pirmąją pamokos dalį kalbėjo policijos pareigūnė Giedrė Jančauskytė, kuri papasakojo apie bendrą nepilnamečių ir pilnamečių atsakomybę keliuose, nuobaudas. Mokiniai turėjo galimybę gauti atsakymus iš pirmų lūpų į jiems rūpimus klausimus. O klausimų buvo ne tik apie vairavimą, greičio matuoklius, bet ir nelegalų pirkimą ir siuntimus internetu.

Antroji užsiėmimo dalis buvo praktinė. Nors pliaupė lietus, gimnazistai kantriai ir susidomėję apžiūrėjo Telšių Kelių policijos turimus automobilius, įrangą. Puikiai šia pamokos dalį organizavo policininkas Dainius Stankevičius. Atvirai atsakė į visus klausimus: kaip užfiksuojami pažeidimai, pristatė garsiuosius nepažymėtus Kelių policijos automobilius, atsakė į daugybę gimnazistų klausimų. Jei nors vienas būtų turėjęs dvejų metų vairavimo stažą, būtų galėjęs pasivažinėti su naujausiu kelių policijos automobiliu, kuriame daug modernios įrangos.

Buvo įdomu ir informatyvu ne tik gimnazistams, bet ir man, suaugusiam žmogui. Tikiuos, kad valanda, praleista Telšių VPK Kelių policijoje, prisidėjo prie ,,Džiugo“ gimnazistų teisinio išprusimo.

Mokytoja Nomeda Laukaitienė