Konstitucijos egzaminas„Džiugo“ gimnazijoje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Konstitucijos egzaminas„Džiugo“ gimnazijoje

Kategorija: Renginiai

Lietuvos Respublikos Konstitucijos egzaminas – jau 11-tą kartą vykstanti visuotinė teisinių žinių patikrinimo akcija. Šiemet Lietuvos Respublikos Konstitucijai – 25! Egzaminą organizuojanti LR Teisingumo ministerija kartu su egzamino globėja Lietuvos Respublikos Prezidente Dalia Grybauskaite ir informaciniais partneriais DELFI bei LRT visus šalies piliečius ir gyventojus kvietė pasitikrinti Konstitucijos žinias.Egzamine dalyvauti buvo kviečiami visi Lietuvos piliečiai, mylintys savo šalį ir norintys dar geriau išmanyti pagrindinį Lietuvos įstatymą.

Spalio 3 d. prie šios akcijos prisijungė ir 142 „Džiugo“ gimnazijos mokiniai. Jiems buvo pateikta 30 testo klausimų su keturiais atsakymų variantais, iš kurių reikėjo pasirinkti vieną teisingą. Į 25 klausimus atsakiusieji teisingai turėjo patekti į II konkurso etapą. Užduotis buvo nelengva net abiturientams. Tad į II etapą patekusių šiais metais tarp gimnazistų nebuvo.

Džiugina, kad kiekvienais metais turime gimnazistų, kurie patys siekia kuo daugiau sužinoti, o nedidelės nesėkmės skatina dar labiau siekti žinių. Ačiū visiems dalyvavusiems.

Istorijos mokytoja Nomeda Laukaitienė