Etikos konferencija Vilniuje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Etikos konferencija Vilniuje

Kategorija: Informacija

Gegužės 19 d. kartu su pirmų klasių etikos grupių mokiniais A.Gumuliauskaite, I.Smilgevičiumi, E.Petkevičiūte bei K.Rupeikyte vykome į Lietuvos edukologijos universiteto Etikos katedros organizuotą konferenciją „Reklamos industrija etinio žvilgsnio akiratyje“.
Turėjome progos išklausyti labai įdomių pranešimų, kuriais dalijosi Vilniaus universiteto Filosofijos, istorijos ir logikos katedros lektorė R.Bikauskaitė, T.Nemūra, vienas iš skaitmeninės agentūros „The Chocolate“ įkūrėjų ir „The Atomic Garden Vilnius“ mokyklos dėstytojas, M. Močiulskis, Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos Ekonominių interesų departamento direktorius, S. Bartkus, „Small Planet Airlines“ rinkodaros departamento vadovas, bei D. Karpovič, įmonės „Name Octagon Baltic“ strategijos ir verslo plėtros vadovas. Salėje diskutavome apie tai, ar reklama gali būti etiška, kas atsakingas už reklamos poveikį žmonėms ir pan. Grįžę iš konferencijos pirmokai šią savaitę etikos pamokose tapo mokytojais: perteikė gautą informaciją, buvo pagilintos žinios apie reklamos poveikį.
Taip pat buvo apdovanoti etikos konkursų nugalėtojai. Nors mūsų gimnazijos mokiniams (antrokei V.Venckutei, ketvirtokams R.Jogminaitei, E. Zubavičiui) iki prizinių vietų pritrūko balų, nuoširdžiai noriu padėkoti jiems, kad rado laiko ir filosofiniams darbams, o kitus gimnazistus paskatinti kitais metais dalyvauti etikos konkursuose.
Po pranešimų ir apdovanojimų konferencijos dalyviai buvo vaišinami Tarptautinės etikos dienos tortu, o kol vyko Lietuvos etikos mokytojų asociacijos visuotinis suvažiavimas,  LEU Socialinės pedagogikos ir etikos studentės organizavo praktinį užsiėmimą mokiniams „Čia galėtų būti jūsų reklama“.
    

Etikos vyr. mokytoja Vilma Žutautienė