„Džiugiečiai“ Solidarumo bėgime @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Džiugiečiai“ Solidarumo bėgime

Kategorija: Informacija

Rugsėjo 22 dieną 14.00 val. Telšių „Džiugo“ gimnazija dalyvavo kasmetiniame Solidarumo bėgime. Visi „Džiugo“ bendruomenės nariai: mokiniai ir mokytojai, administracijos darbuotojai ir personalo atstovai, buvo kviečiami startuoti Masčio ežero aikštelėje prie Telšių „Alkos“ muziejaus ir bėgti pakrante iki „Kranto“ progimnazijos. „Džiugo“ gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas visiems dalyviams priminė, kad gimnazija jau 4 metus iš eilės dalyvauja bėgime, taip propaguodama solidarumą, bendruomeniškumą, draugiškumą ir visuomeniškumą. Drauge kuriama tokia mokykla, kurioje visiems būtų gera.

Pasidalinsiu mintimis, kurios nusmelkė pirmą kartą nutarus prisidėti prie akcijos ,,Gelbėkime vaikus“. Būdama praktikė ir pragmatikė, iš pradžių suabejojau šio renginio prasme: juk vaikus reikia mylėti ir gelbėti tiesiogiai jiems padedant ir kuriant jų gerovę, o ne kažkur bėgiojant ir darant sau pramogą bei papildomą treniruotę. Bet geriau pamąsčius – juk mes ir gelbėjame vaikus. Pirmiausia tuos, kurie yra arčiausiai mūsų. Pakvietę savo mokinius į Solidarumo bėgimą ir dovanoję vieni kitiems brangiausią žemės resursą – laiką, mes laimime malonų bendravimą ir vieni kitų pažinimą draugiškoje be sienų aplinkoje. Drauge bėgdami ir vieni kitus motyvuodami, mes ugdome valią judėti tikslo link. Ir visai nesvarbu, kad dar tik numatytos distancijos vidurys. Prisideriname vieni prie kitų tempo ir taip išmokstame pamoką – jei matau, kad stengiesi, aš prilėtinsiu savo žingsnį ir tikslą pasieksime drauge. Tik augink savyje ryžtą ir bendrauk su manimi. Dar viena pamoka, kad mūsų skirtingume ir slypi mūsų jėga. Net jei esi greičiausias ar lėčiausias, tau reikia žmonių šalia, kad galėtumei pasimatuoti, būti paskatintas ir jaustis įvertintas. O kur dar malonumas būti draugišku pavyzdžiu ir įkvėpimo šaltiniu kitiems. Na, ir laimėta bendra valanda be kompiuterių ir virtualios erdvės.

Gryno oro gurkšnis, raudoniu papuošti skruostai ir malonus nuovargis. Širdies darbas suaktyvintas, o greitas pulsas primena, kad žmogaus kūnas sukurtas judėti. O jei dar judėjimas siejamas su moraline ir finansine pagalba vaikams, tada penktadienio popietės bendruomeniškas bėgimas yra nuostabi iniciatyva, kuri galėtų mus suburti ne kartą per metus, o dažniau.

Ingrida Vaitkevičienė, anglų kalbos mokytoja