„Džiugiečiai“ renginyje #SWITCH! @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Džiugiečiai“ renginyje #SWITCH!

Kategorija: Informacija

Rugsėjo 19-ąją visi moderniosiomis technologijomis ir verslumu besidomintys skubėjo į Kauno „Žalgirio“ areną, kur trečius metus iš eilės vyko renginys #SWITCH! Iš Telšių „Džiugo“ gimnazijos į renginį važiavo apie penkiasdešimt III ir IV klasių gimnazistų, kuriuos lydėjo mokytojos Gitana Šiaudvytienė, Nomeda Laukaitienė ir Andžela Valuckienė.

„Džiugiečiai“ pirmiausiai apsilankė #SWITCH! Mokslo mugėje, kur išbandė savo jėgas kurdami muziką, nusifilmavo videofilmuke prieš patyčias, patyrė nuotykių naudodami virtualios realybės akinius, ragavo kokteilių su deguonimi, išbandė 3D pieštukus, stebėjo 3D spausdinimą bei bendravo su aukštųjų mokyklų atstovais. Taip pat išklausė lektoriaus Tomo Gurvičiaus paskaitą „Skaitmeninės kelionės ir darbo ateitis“. Kadangi į šį renginį atvyko mokinių iš visos Lietuvos, buvo puiki proga susitikti ir pabendrauti su draugais iš kitų miestų arba užmegzti naujas pažintis. 

Praleidę „Žalgirio“ arenoje kelias valandas ir kiek pavargę nuo renginio dalyvių gausos ir šurmulio, „Džiugo“ gimnazistai aplankė Nacionalinį M. K. Čiurlionio dailės muziejų, kur padedami gidės grožėjosi ir analizavo menininko paveikslus bei ramiai meditavo klausydami Jo simfoninių poemų. Laisvo laiko valandėlę vieni gimnazistai išnaudojo smagiai pasivaikščioti po Kauno senamiestį, kiti neatsispyrė „Akropolio“ traukai.

„Džiugiečiai“ dėkoja gimnazijos direktoriui Mindaugui Sabaliauskui už galimybę apsilankyti renginyje #SWITCH! Jiems ši kelionė buvo puiki proga pasidomėti šiuolaikinėmis išmaniosiomis technologijomis bei verslumu, taip pat gera investicija į jaunuolių ateitį.

Gimnazijos mokinių prezidentė Paulina Garbinčiūtė