Viktorina „Matematika – mokslų karalienė“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Viktorina „Matematika – mokslų karalienė“

Kategorija: Renginiai

 

Ketvirtadienį, lapkričio 18 d., Telšių „Džiugo“ gimnazijoje vyko viktorina „Matematika – mokslų karalienė“. Į šį renginį savo matematinių žinių patikrinti susirinko penkios pirmokų klasės, kurios į savo komandas įtraukė ir tėvelius bei gausų būrį sirgalių, kurie nepagailėjo laiko ir pasiruošė plakatus. Renginį vedė IIIa klasės mokinės Greta Vitkutė ir Laura Steponavičiūtė. Komisiją sudarė matematikos mokytoja Daiva Pociutė, direktoriaus pavaduotoja Roma Toleikienė ir Ia klasės mokinės mamytė Eugenija.

Iš viso vyko trys turai ir komandos turėjo atlikti nemažai užduočių: sukurti ketureilį iš duotų matematinių terminų, atsakyti į teorinius ir loginius matematikos klausimus, pastatyti aukščiausią popierinį bokštą, o tėveliai turėjo kuo greičiau apie liniuotę apsukti siūlą. Kol komandos vykdė visas jiems paskirtas užduotis, nenuobodžiavo ir sirgaliai, kurie tarpusavyje konkuravo ir kuo garsiau stengėsi palaikyti savo komandą. Taip pat dalyvius akordeono muzika stebino IIb klasės mokiniai Dovydas ir Saida.

Renginio pabaigoje komandos buvo apdovanotos padėkos raštais, loginėmis dėlionėmis ir saldžiais prizais. Pirmokai ir jų tėveliai džiaugėsi, kad „Džiugo“ gimnazijoje vyksta tokie šaunūs renginiai, kur galima linksmai praleisti laiką ir susipažinti su gimnazijos bendruomene, pasidžiaugti šauniomis pirmokų matematikos mokytojomis Roma Toleikiene, Gitana Šiaudvytiene, Gina Pamiškiene, Jolanta Viršiliene ir Vilija Valauskiene.

Renginio vedėja Greta Vitkutė