Susitikimas su poetu Dariumi Rekiu @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Susitikimas su poetu Dariumi Rekiu

Kategorija: Renginiai

Lapkričio 25d. Telšių ,,Džiugo“ gimnazijoje bibliotekos vedėjos Aušros Vaičiulienės ir skaityklos vedėjos Janinos Pronskienės iniciatyva lankėsi poetas, rašytojas, mokslininkas ir visuomenininkas Darius Rekis.

Kūrybinė Dariaus Rekio veikla prasidėjo dar mokyklos metais, tačiau savo pirmąją poezijos rinktinę „Pasislėpusios saulės šviesoj“ autorius išleido tik 2011 m. Į šią rinktinę pateko ir mokyklos metų eilės, ir jau brandesnio laikotarpio eilėraščiai. 2014 m. Darius Rekis pristatė save prozoje. Išleista pasaka jaunimui „Viską susapnuoti dar kartą“. Ši autoriaus knyga Klaipėdos metų populiariausios knygos rinkimuose užėmė antrąją vietą ir yra skirta visiems, kas mėgsta svajoti. Šiemet skaitytojus pasiekė antroji autoriaus poezijos knygutė „Pražydusios klumpės“. Naujais eilėraščiais poetas Darius įrodo, kad ir šiais laikais galima gyventi be sumaišties, prasmingai, rašyti suprantamai, neįmantraujant forma ar žodžiais ir teigiamai paveikti žmogaus vidinį pasaulį.

Puiku, kad „Džiugo“ gimnazistai turėjo galimybę pabendrauti su įdomia asmenybe, paklausyti poezijos. Pasak lietuvių kalbos mokytojos Aušros Ramančauskienės, šis susitikimas jauniems žmonėms padėjo suprasti, jog poezija – puiki galimybė išreikšti save, tai – dvasinė terapija skubančiame, kartais chaotiškame pasaulyje.

Gimnazijos skaityklos vedėja Janina Pronskienė