Psichologijos mokykla mokiniams @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Psichologijos mokykla mokiniams

Kategorija: Informacija

Kovo 19 d. Telšių „Džiugo“ gimnazijos mokiniai vyko į Klaipėdos universiteto organizuojamos Psichologijos mokyklos mokiniams paskaitą „Kūno kalba – ką mes pasakome be žodžių“, kurią skaitė psichologė Jurgita Vainauskienė.

Kūno kalba – universali kalba, kada žmogus, nemokėdamas kitos kalbos, savo kūno signalais gali parodyti, ar jis yra alkanas, piktas, linksmas, liūdnas ir pan. Žmogus savo žodine kalba gali kažką nuslėpti, tačiau tai, ko jis nepasako žodžiais, išduoda jo kūno kalba. Taigi, mes kalbame ne tik balsu, bet ir visu kūnu. Moksliškai įrodyta, kad 80 proc. informacijos mes sužinome iš pašnekovo kūno kalbos, o likusius 20 proc. gauname iš pasakytų žodžių. Kad ir kaip pašnekovas gražiai kalbėtų, tačiau pokalbio sėkmę daugiausia lemia tai, kokia pašnekovo laikysena, kokie kūno judesiai bandant išreikšti arba pabrėžti mintį, ar sakomi žodžiai atitiko pašnekovo kūno kalbą.

Paskaitoje dalyvavę gimnazistai sužinojo, kiek jie patys moka skaityti kitų žmonių kūno kalbą, kokie gestai skirtingose kultūrose turi visai kitas reikšmes, kurios kūno dalys nemoka meluoti, ir dar daug įdomių dalykų.

Psichologė Isidora Stonienė