Psichologijos mokykla mokiniams @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Psichologijos mokykla mokiniams

Kategorija: Informacija

Sausio 23 d. Telšių „Džiugo“ gimnazijos mokiniai vyko į antrą Klaipėdos universiteto organizuojamos Psichologijos mokyklos mokiniams paskaitą „Septyni efektyvių paauglių įpročiai“, kurią skaitė socialinių mokslų daktarė, docentė Liana Brazdeikienė.

Dažniausiai mes net nesusimąstome, o ypač būdami dar visai jauni, kad kiekvienas iš mūsų gyvenime gali tapti sėkmės lydimas arba nevykėlis, tai priklauso tik nuo to, kokius įpročius būsime susiformavę. Mūsų sėkmės priešai yra šie įpročiai: kitų kaltinimas dėl savo nesėkmių, darbų atidėliojimas ar palikimas paskutinei minutei, vadovavimasis principu: vienas laimi, o kitas pralaimi, kai stengiamasi pirma kalbėti, o tik paskui klausyti, nebendradarbiavimas ir savęs netausojimas. Tikriausiai jau supratote, kad norint būti gyvenime sėkmingam reikia formuotis priešingus išvardintiems įpročius, tokius, kurie skatintų ugdytis, nuolat lavintis, planuoti į priekį, rodyti kitiems pagarbą.

Poetas Robertas Frostas rašė: „Du keliai išsiskyrė miške, ir aš nuėjau mažiau išvaikščiotu. O tai viską pakeitė“. Todėl žinok, jeigu būsi stiprus sunkiais momentais, tavasis pasirinkimas gali iš esmės pakeisti tavo gyvenimą. Plačiau apie tai galima paskaityti Sean Covey knygoje „7 efektyvių paauglių įpročiai“.

Psichologė Isidora Stonienė