Paskutinė paskaita psichologijos mokykloje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Paskutinė paskaita psichologijos mokykloje

Kategorija: Informacija

Balandžio 9 d. Telšių „Džiugo“ gimnazijos mokiniai vyko į Klaipėdos universiteto organizuojamos Psichologijos mokyklos mokiniams paskutinę paskaitą „Santykiai su kita lytimi: antrosios pusės beieškant“, kurią skaitė psichologas Mindaugas Radušis.

Kiekvienam yra svarbu turėti draugų. Draugystė – tai nepaprastas, kupinas atradimų patyrimas. Jis padeda mums augti, pažinti pasaulį, atskleisti save. Draugais tampama todėl, kad gera kartu leisti laiką, galima pasidalinti paslaptimis, patirtimi ir patarimais, įgyvendinti įvairiausius sumanymus ir nuveikti daugybę kitų, be galo šaunių dalykų. Tikras draugas – tai žmogus, su kuriuo gerai jautiesi ir nori būti.

Tačiau ateina laikas, kai nori turėti tą vienintelį širdies draugą, mylėti ir būti mylimas. Ir dažnai mes supainiojame įsimylėjimą su meile. Kaip teigė lektorius, „įsimylėjimas nėra tikroji meilė, nes nereikalauja disciplinos ir sąmoningų pastangų. Įsimylėjęs žmogus nesirūpina partnerio dvasiniu tobulėjimu, nes jis ir taip tobulas. Įsimylėjimas mūsų nei augina, nei drausmina“. Paskaitoje mokiniai sužinojo, kad meile dažniausiai nusiviliame todėl, kad santykiuose vadovaujamasi vien tik širdimi, o meilei būtinas ir protas.

Psichologė Isidora Stonienė