Netradicinė Ie klasės valandėlė @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Netradicinė Ie klasės valandėlė

Kategorija: Renginiai

Lapkričio 22 dieną, per klasės valandėlę, mes, Ie klasės mokiniai, su auklėtoja Vilma Žutautiene lankėmės bendraklasės Rugilės mamos Loretos Milašienės darbovietėje – banke „Swedbank“. Mus pasitiko „Swedbank“ Vakarų Lietuvos filialo Telšių klientų aptarnavimo centro valdytoja Jolita. Maloniai buvome pakviesti susėsti prie staliukų, vaišinomės kava ir saldainiais.

Apsilankymo metu sužinojome, kada atsirado pirmieji bankai, kokia yra bankinė sistema Lietuvoje, aptarėme, kaip atskirti tikrus pinigus nuo padirbtų. Diskutuodami nusprendėme, kad norint dirbti banke reikia būti sąžiningam, tiksliam, pareigingam. Valdytoja supažindino su paklausiausių specialybių įvairove, paaiškino, kodėl bankininkui reikalingas ekonomikos ar finansų srities aukštojo mokslo diplomas. Tačiau iš pokalbio supratome, kad svarbiausia yra tai, kad žmogui ši sritis patiktų, trauktų. Tada ir darbas bus mėgiamas, nekels streso.

Susidomėję klausėmės apie „Jaunimo programą“, kuri moko sumaniai elgtis su pinigais, įgyti finansinių įgūdžių, naudotis banko kortele. Kai kurie suspėjo įsidiegti mobiliajame telefone ir išmaniąją programėlę, leidžiančią greitai atlikti pinigines operacijas tose vietose, kur tik yra internetinis ryšys.

Pasak klasės mokinių, smagu klasės valandėles praleisti kuo prasmingiau ir įvairiau tam, kad visų poreikiai būtų patenkinti, kiekvienas galėtų dalintis savo mintimis: ką naujo pamatė, sužinojo. Turime planų apsilankyti ir kitų tėvelių darbovietėse, pasikviesti juos į savo klasės valandėles. O klasės seniūnė Gabija, grįždama iš banko, kalbėjo, kad reikėtų ir tokių klasės valandėlių, kur organizuotų patys mokiniai.

Kamilė Paškauskaitė, Ie klasės mokinė