Europos kalbų diena „Džiuge“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Europos kalbų diena „Džiuge“

Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 26 d. mūsų gimnazija nuotaikingai paminėjo Tarptautinę kalbų dieną. Per pertraukas skambėjo įvairių stilių muzika įvairiomis Europos kalbomis. Mokytojai organizavo integruotas kalbų pamokas. Pavyzdžiui, IVa ir IIa klasių gimnazistai per lietuvių kalbos ir anglų kalbos pamokas mokėsi apie frazeologizmus: nagrinėjo įdomesnius žodžių junginius, vertė iš anglų kalbos į lietuvių, ieškojo geriausio atitikmens savo gimtojoje kalboje ir stebėjosi kalbų turtais.

Užsienio kalbų mokytojai pakvietė visus kolegas per ilgąją pertrauką į mokytojų kambarį pabendrauti populiariausiomis Europos kalbomis. Pasiūlė perskaityti aforizmų, greitakalbių įvairiomis kalbomis, pasiaiškinti jų prasmę ir įsiklausyti į žodžių skambesį. Patys aktyviausi mokytojai buvo apdovanoti saldžiais prizais.

Vakaras gimnazijos skaitykloje nuotaikingu renginiu vainikavo Tarptautinės kalbų dienos šventę. Užsienio kalbų mokytojai tęsdami tradiciją suorganizavo viktoriną bendruomenei „Taip ir Ne“. Gimnazijos mokiniai, mokytojai ir tėveliai turėjo galimybę savo užsienio kalbų žinias pritaikyti praktiškai, kai reikėjo atspėti, koks daiktas paslėptas po žaidimo gaubtu. Šių metų žaidimo tema buvo ruduo. Dvi komandos, kurias sudarė po du mokinius, mokytojus ir tėvelius, išradingai klausinėjo rusiškai, angliškai ir vokiškai, nes jiems reikėjo atspėti, koks daiktas, susijęs su rudeniu, gali atnešti pergalę. Abi komandos pasirodė puikiai, tačiau sėkmė ir sumanumas pradžioje šypsojosi komandai, pasivadinusiai „Linksmieji šermukšniai“, o vėliau, finale, fortūna nusišypsojo „Ežiukams rūke“. Idealesnės žaidimo pabaigos negalėjome nė tikėtis – nugalėjo draugystė.

Dėkojame visiems susirinkusiems į renginį ir tikimės, kad laikas neprailgo nei žaidėjams, nei jų palaikyti atėjusiems žiūrovams. Kuo nuoširdžiausiai dėkojame tėveliams: Daivai Petkuvienei, Akvilei ir Igoriui Bukinams, Ramūnui Birškiui, kurie padovanojo savo asmeninio laiko dalelę gimnazijos bendruomenei ir nuoširdžiai įsitraukė į azartišką viktoriną. Džiaugiamės galimybe užmegzti draugystę tarp bendruomenės narių.

Užsienio kalbų mokytojų metodinės grupės informacija