Renginys sveikiems įgūdžiams formuoti @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Renginys sveikiems įgūdžiams formuoti

Kategorija: Renginiai

priesrukymaKiekvienais metais trečiąjį lapkričio ketvirtadienį minima Tarptautinė nerūkymo diena. Šią dieną svarbu minėti, nes mūsų visuomenei labai opi sveikatos problema – mokinių rūkymas. Ciuricho (Šveicarija) universiteto profesorius K. Birneris pabrėžia: „Prieš 100 metų iškilo problema – moterys ir rūkymas, prieš 50 metų – rūkymas ir jaunimas, dabar atsiranda dar svarbesnė problema – rūkymas ir vaikai“.

Spalio – lapkričio mėnesiais visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Sarakauskienė per klasės valandėles kalbėjo su pirmokais tema „Priklausomybė nuo tabako ir pagalbos rūkančiam būdai“. Buvo demonstruojamos mokymo priemonės: rankinis „Rūkorių“ modelis ir „Pico Smokerlyzer – CO“ testeris, peržiūrėta mokomoji medžiaga „Ar žinai, ką rūkai“. Pokalbių tikslai – šiame amžiaus tarpsnyje plėsti žinias apie rūkymo pasekmes, informuoti apie pagalbos būdus rūkančiam, formuoti mokiniams sveikatos įgūdžius, padėti sveikai gyventi.

Lapkričio 24 dieną „Džiugo“ aktų salėje Tarptautinės nerūkymo dienos proga buvo suorganizuotas I-II klasių mokiniams renginys, kurį vedė gimnazistai Martyna ir Rūta. Į renginį atvyko Telšių r. savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistai Asta Matulevičienė ir Mantas Karečka. Mokinių komandos turėjo atsakyti į klausimus apie tabaką, rūkymą ir jo žalą, taip pat nupiešti plakatą „Antireklama prieš rūkymą“. Svečiai apdovanojo IIa klasės mokinių komandą už geriausiai nupieštą plakatą ir teisingiausius atsakymus. Paskatinimo prizų gavo ir dalyviai iš salės už teisingus atsakymus. Visuomenės sveikatos biuro atstovai gimnazijai padovanojo kuponą, su kuriuo 20 mokinių grupė galės nemokamai apsilankyti Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos Klaipėdos filiale ir pamatyti vienintelį Lietuvoje robotą rūkorių, kuris rūko cigaretes ir tiria, kiek jose yra kenksmingų medžiagų. Į šią kelionę vyks renginio nugalėtojai, nes jie tikrai to nusipelnė.