Policija ir „Baltųjų pirštinių“ nariai – už skaidrius savivaldybių tarybų rinkimus @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Policija ir „Baltųjų pirštinių“ nariai – už skaidrius savivaldybių tarybų rinkimus

Kategorija: Informacija

Artėjant savivaldybių tarybų rinkimų tiesiajai, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Remigijus Rudminas, Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Giedrius Apūkas ir šio skyriaus Prevencijos poskyrio viršininkas Ramūnas Šileika vasario 24-ąją susitiko su „Baltųjų pirštinių” pilietinio judėjimo Telšių rajone nariu Luku Kaminskiu. Tiek policijos, tiek 15-os Telšių rajone esančių „Baltųjų pirštinių“ narių tikslas bendras – skaidrius rinkimus užtikrinti netoleruojant korupcinių reiškinių ir sudarant sąlygas visuomenei išreikšti pilietinę poziciją.

Kaip pasakojo į komisariatą atvykęs vienas iš judėjimo narių, jau rinkimų agitacijos metu pastebima pažeidimų, apie kuriuos informuojamas savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas. Tačiau, pasak L.Kaminskio, didžiausias dėmesys pažeidimams identifikuoti bus telkiamas rinkimų dieną bei išankstinio balsavimo metu. Akcentuodamas dažniausiai pasitaikančius su rinkimais susijusius pažeidimus, komisariato viršininkas pabrėžė, kad policijos pareigūnai taip pat aktyviai ruošiasi artėjantiems rinkimams ir didžiausią dėmesį skirs papirkimo atvejams, kai žmogaus apsisprendimui daroma įtaka, demaskuoti. Siekiant, kad būtų nustatyta kuo daugiau neteisėtų veikų, policijos pareigūnai pasidalijo patirtimi ir aptarė dažniausiai fiksuojamus pažeidimus bei galimus papirkimų būdus.

Pastebėjus bet kokį su rinkimais susijusį pažeidimą ar susidūrus su bandymo papirkti jūsų balsą atveju, policijos pareigūnai ragina nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba paskambinti anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 444) 60345.

„Baltosios pirštinės“ – pilietinis judėjimas, kurio misija – įkvėpti ir įgalinti visuomenę aktyviai reikšti pilietinę poziciją, skatinti skaidrią viešąją politiką bei profesionalią, nesavanaudišką ir į rezultatus orientuotą valstybės tarnybą.

Telšių apskr. VPK informacija