„Krikštadievadienis“ gimnazijoje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Krikštadievadienis“ gimnazijoje

Kategorija: Renginiai

Spalio 23 dieną mūsų gimnazijoje vyko pirmokų krikštynos. Daugelis antrokų noriai įsitraukė į jų organizavimą, kad sukurtų linksmą ir šventišką renginį gimnazijos naujokams. Besiruošdami krikštynoms antrokai išgyveno įvairių akimirkų: linksmų, kupinų entuziazmo, ir ne tokių džiaugsmingų, kai kildavo nesutarimų. Tačiau susivieniję suruošė įsimintinas krikštynas „Graikų dievai ir herojai“.

Krikštynų dieną per ilgąją pertrauką aktų salėje vyko iškilmingas renginys, kurio vedėjai – vyriausias senovės graikų dievas Dzeusas (Ernestas Stankus) su savo žmona Hera (Ema Sudintaitė). Jie pakvietė pirmokus aukoti dievams ir prašyti palankaus likimo bei parodyti paruoštą namų darbą. Klasių prisistatymus vertino komisija, kurią sudarė senovės graikų dievai: Temidė (Paulina Garbinčiūtė), Atėnė (Greta Vitkutė), Afroditė (Viktorija Matešiūnaitė), Hadas (Modestas Darbutas) ir Poseidonas (Vilius Šiškauskas). Po linksmų ir išradingų pasirodymų pirmokai turėjo atlikti įvairias užduotis ir olimpines rungtis. Vieni varžėsi sporto salėje, kiti buvo pakviesti į lauką paruoštų išbandymų.

Pirmokai nuoširdžiai įsitraukė į krikštynų šurmulį, stengėsi gerai atlikti užduotis, todėl pasitarę dievai nutarė priimti naujokus į „Džiugo“ Olimpą. Krikštynų dalyviai sporto salėje davė iškilmingą priesaiką antikos dievams, gavo liudijimus ir dovanų krikšto proga. Tikimės, jog užsimezgusi draugystė tarp pirmokų ir antrokų išliks ilgai.

Rūta Kukanauzaitė ir Paulina Garbinčiūtė, IIa kl.