Kodėl verta tapti kariu? @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Kodėl verta tapti kariu?

Kategorija: Renginiai

Minint Lietuvos kariuomenės dieną buvo organizuotas ciklas pilietinio ugdymo pamokų netradicinėje aplinkoje.

Lapkričio 18 d. Ia ir If klasėms pamoką vedė Telšių 5-osios kuopos vadas Arūnas Juška ir KASP Prisikėlimo apygardos 6-osios šaulys Mindaugas Jokubas. Pamokos pradžioje filmuotą medžiagą pristatė ir pranešimą apie įspūdžius, patirtus jaunųjų šaulių stovykloje Rukloje, pasakojo gimnazistas Dominykas Sabaliauskas. Vėliau svečiai supažindino su šaulių organizacija, jos struktūrą, naudojamais ginklais, veikla ir galimybėmis tapti šauliu. Buvo malonu girdėti, kad ne vienas mūsų gimnazistas šauniai tarnauja šaulių gretose. Vien Ia klasėje mokosi keturi jaunieji šauliai.

Lapkričio 19 d. Ia, IIe ir visų IV klasių mokiniai, lydimi istorijos mokytojų N.Laukaitienės ir V.Urlovaitės, lankėsi Karo prievolės ir komplektavimo poskyryje. Čia Krašto apsaugos savanoriai supažindino gimnazistus su Lietuvos kariuomenės struktūra, kario tarnyba, suteikė galimybę į rankas paimti, išardyti ir vėl surinkti įvairius ginklus, supažindino su kario ekipuote. Ketvirtokams gimnazistams aktualiausi klausimai buvo apie savanorių karo tarnybą ir studijas Lietuvos karo akademijoje.

Pilietinio ugdymo pamokų netradicinėje aplinkoje tikslas buvo pasiektas. Mokiniams aiškiai įvardintos 7 priežastys, dėl kurių verta eiti kario keliu: garbė, pareiga, mokslai, karjera, draugai, nuotykiai ir pinigai. Tarnaudamas užtikrini savo šalies, savo šeimos saugumą. Kariuomenėje supranti, kiek svarbu komandinis darbas ir galimybė pasitikėti vienas kitu, kokia svarbi yra garbė ir pareiga. Tikimės, kad mūsų gimnazistai vadovausis šiomis vertybėmis ir šiandien, ir tada, kai paliks ,,Džiugo“ gimnaziją.

Istorijos mokytoja Nomeda Laukaitienė