Graži kova „Temidės“ konkurse @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Graži kova „Temidės“ konkurse

Kategorija: Informacija

Gimnazijos trečiokai, kurie lanko teisės pamokas, turėjo puikią progą parodyti savo žinias ir pasimokyti iš kitų, dalyvaudami jau 9 metus vykstančiame teisinių žinių konkurse „Temidė“. Komandą sudarė penki gimnazistai: Samanta Sadauskytė, Rugilė Komžaitė, Ernesta Lemežytė, Lukas Kaminskis ir Domantas Bukauskas. Ji pasivadino „Straipsnis“. Mus į Telšių VPK atlydėjo gausus sirgalių būrys: trečiokai, besimokantys teisės pagrindų. Kartu su „džiugiečiais“ rungėsi Mažeikų, Naujosios Akmenės ir Kelmės komandos. Visos komandos siekė teisės atstovauti Telšių apskričiai respublikiniame ,,Temidės“ etape, kuris vyks Panevėžyje. Penkias konkursines užduotis vertino solidi komisija, kurią sudarė Telšių apskrities VPK kanauninkas-kapelionas R.Saunorius, VPK viršininkas R.Rudminas, Telšių apylinkės vyr. prokurorė D.Armalienė, Telšių apylinkės teismo vyr. teisėja V.Liauzginienė ir komisijos pirmininkas Telšių raj. savivaldybės administracijos direktorius S.Urbonas bei Vaikų teisių apsaugos skyriaus vyr. specialistas J.Barauskis.

Po komandų prisistatymo, per kurį ,,Straipsnis“ prarado keletą taškų, negaudamas visų aukščiausių įvertinimų, prasidėjo protmūšis teisine tema. Teko atsakinėti į klausimus apie valstybinę valdžią, bausmių rūšis, nepilnamečių atsakomybę, kelių eismo taisykles, Lietuvos policiją ir net žinomus Lietuvos nusikaltėlius. Čia jaunieji „Džiugo“ teisininkai pranoko visus ir surinko daugiausia balų. Geriausią įvertinimą „Straipsnio“ komanda gavo ir už ketvirtą – linksmąją – užduotį, per kurią komandos kapitonas L.Kaminskis, užsidėjęs ,,girtus“ akinius, turėjo kuo greičiau įveikti kliūčių ruožą, pataikyti kamuoliukus į krepšį, užsegti antrankius, o komandos draugė juos atrakinti. Po paskutinės kūrybinės užduoties, suvedus rezultatus, „Džiugo“ komanda užėmė garbingą trečiąją vietą. Komanda buvo dosniai apdovanota: įteikta „Temidė“, padėkos raštai, kiekvienas asmeniškai gavo po medalį. Visi dalyvavę turiningai ir įdomiai praleido laiką, turėjo progą pasimokyti vieni iš kitų, įgijo naujos patirties.

Ačiū visiems „Straipsnio“ komandos nariams už darbą ruošiantis konkursui, už parodytas žinias ir sugebėjimus. Ačiū „Džiugo“ gimnazijos sirgaliams už palaikymą.

Istorijos mokytoja Nomeda Laukaitienė