„Džiugo“ prezidentas gavo Petro Vileišio vardo apdovanojimą @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Džiugo“ prezidentas gavo Petro Vileišio vardo apdovanojimą

Kategorija: Informacija

Gruodžio pabaigoje mūsų gimnazijos prezidentas Lukas Kaminskis vyko į Vilnių atsiimti itin garbingo savo veiklos įvertinimo – Petro Vileišio vardo apdovanojimo.

Žinome, kad Petras Vileišis buvo išsilavinęs, talentingas inžinierius ir aukščiausio ryškumo Lietuvos atgimimo istorinė asmenybė. Norėdama pagerbti Petrą Vileišį, pabrėžti ir priminti visuomenei Jo didžiulius nuopelnus, pakviesti Lietuvos žmones puoselėti šio iškilaus lietuvio atminimą, Lietuvos pramonininkų konfederacija įsteigė Petro Vileišio vardo nominacijas: Petro Vileišio aukso medalį ir Petro Vileišio skulptūrinį portretą Lietuvos piliečiams už asmeninius nuopelnus versle, už verslo plėtrą, verslo aplinkos ir verslo kultūros tobulinimą, mecenatinę paramą, aktyvų dalyvavimą visuomeninėje veikloje.

Šiais metais apdovanojimą tarp moksleivių laimėjo mūsų prezidentas Lukas. Jis gavo ne tik skulptūrinį portretą, bet ir metinę 3000 litų stipendiją. Tai pirmas kartas, kai tokio aukšto lygio apdovanojimą gauna mokinys iš Telšių. Gruodžio 19 dieną Pramonininkų konfederacijos organizuotame renginyje Vilniaus nacionalinėje filharmonijoje susirinko verslo atstovai ir Seimo bei Vyriausybės nariai. Luko kalba paliko didelį įspūdį Švietimo ir mokslo ministrui, Socialinės apsaugos ir darbo ministrei, visiems susirinkusiems.

Nuoširdžiai sveikiname ir labai džiaugiamės tokiais mūsų prezidento Luko Kaminskio pasiekimais ir įvertinimu.

Radvilė