Svečiai iš Šiaurės Lietuvos kolegijos @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Svečiai iš Šiaurės Lietuvos kolegijos

Kategorija: Informacija

1Gegužės 14 d. mokykloje lankėsi Šiaurės Lietuvos kolegijos atstovai. Jie atvyko kartu su Erasmus programos studentais iš Lenkijos, Kipro, Turkijos bei Kolumbijos ir organizavo mūsų gimnazistams pamoką apie tarptautiškumą. Per užsiėmimą užsienio studentai trumpai pristatė atstovaujamas šalis, studentai iš kolegijos supažindino su Erasmus programa, pasidalino savo patirtimi iš studijų užsienyje.

Šiaurės Lietuvos kolegijos studentai papasakojo apie kolegijos studijų programas, pakvietė atvykti ir įgyti specialybę pas juos. Kolegijoje galima studijuoti teisę, verslo vadybą, finansinių institucijų ekonomiką, renginių verslo vadybą, multimedijos technologiją, kompiuterių tinklų administravimą. Nuo 2012 m. rugsėjo 1d. teisės, finansinių institucijų ekonomikos, multimedijos technologijos, kompiuterių tinklų administravimo programų studentai gali rinktis ir gretutinę vadybos studijų programą, kurią sudaro pagrindiniai vadybos studijų dalykai, vadybininko profesinė praktika ir baigiamasis projektas. Baigus pagrindinę studijų programą ir gretutinę vadybos studijų programą suteikiamas dvigubas (pagrindinės ir gretutinės studijų krypties) profesinio bakalauro laipsnis ir dviguba profesinė kvalifikacija.

Pagrindinis vizito „Džiugo“ gimnazijoje tikslas – skatinti bendradarbiavimą tarp Lietuvos aukštųjų mokyklų ir bendrojo ugdymo institucijų. Taip pat didinti mokinių toleranciją, prisidėti prie daugiakalbystės ir pilietiškumo ugdymo. Užsiėmimas vyko anglų ir lietuvių kalbomis. Mūsų gimnazistai buvo padrąsinti neabejoti Erasmus nauda bei ateityje būtinai pasinaudoti programos teikiamomis galimybėmis.

Anglų kalbos mokytoja I. Benikienė