Susitikimas su G. Steponavičiumi ir G. Liaudansku – Svaru @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Susitikimas su G. Steponavičiumi ir G. Liaudansku – Svaru

Kategorija: Informacija

Balandžio 4 dieną mūsų gimnazijos aktų salėje vyko susitikimas su Seimo nariu Gintaru Steponavičiumi ir žinomos hiphopo grupės „G&G Sindikatas“ lyderiu Gabrieliumi Liaudansku – Svaru. Svečių apsilankymo tikslas – skatinti mokinių pilietiškumą.

„Kas jums yra pilietiškumas? Ar sekate naujienas per televiziją bei internetinius portalus? Kaip „facebook“ galima būti pilietiškam? Ką jums reiškia būti optimistu? Kuo Lietuva yra žinoma pasaulyje?“ – šiais klausimais Gintaras Steponavičius ir Svaras kvietė diskutuoti gimnazistus. Svečiai pabrėžė optimizmo svarbą. Pasak jų, kaip mes mąstome, taip ir gyvename, todėl pozityvumas ir optimizmas turėtų vyrauti kiekviename gyvenimo žingsnyje.

Gintaras Steponavičius pasitelkė Rūtos Meilutytės pavyzdį ir pabrėžė begalinį norą, kuris veda tikslo link. Svaras pasidalino savo mintimis apie pilietiškumą, kurį jis supranta kaip bendravimą, žmonių santykius. Svaras skatino mūsų gimnazistus klausti ir pabrėžė, jog klausinėjimas yra vienas svarbiausių socialinių gebėjimų. Salėje susirinkę mokiniai klausė apie tai, ką svečiai mano apie dabartinę švietimo sistemą, ar pastarieji, būdami jauni, buvo pilietiški bei kas jiems yra svarbiau – literatūra, kinas ar teatras.

Pasibaigus susitikimui, svečiai noriai sutiko nusifotografuoti su gimnazistais.

Tomas Ubartas