Netradicinė literatūros pamoka „Atminties vainikas“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Netradicinė literatūros pamoka „Atminties vainikas“

Kategorija: Informacija

Šių metų spalio 21d. (antradienį) „Džiugo“ gimnazijos abiturientus į netradicinę literatūros pamoką pakvietė lietuvių kalbos mokytojos metodininkės Aušra Ramančauskienė ir Irena Tarvainienė. Pamoką – paskaitą „Atminties vainikas“, skirtą J.Vaičiūnaitės kūrybai aptarti, padovanojo teatro, televizijos, kino ir poezijos aktorė, Teatro sąjungos ir Meno Kūrėjų asociacijos narė, Klaipėdos universiteto Humanitarinių mokslų fakulteto scenos kalbos dėstytoja, režisierė Virginija Kochanskytė su Klaipėdos universiteto Humanitarinių mokslų fakulteto studentėmis.

Gimnazijos skaitykloje vykusioje pamokoje abiturientai išklausė literatūrinę kompoziciją „Atminties vainikas“. Ją atliko lietuvių filologijos ir režisūros III kurso studentės: Dalia Matačiūtė, Greta Rašpiklerytė, Odeta Martinkutė, Laura Jonušaitė, Simona Molytė, Simona Makūnaitė, Monika Remeikytė, Laura Skersytė, Silvija Juciuvienė. Buvo skaitoma Juditos Vaičiūnaitės lyrika, ištraukos iš dienoraščio, Salomėjos Nėries eilėraščiai, kuriuos pamilo ši poetė. Skaitomose ištraukose atskleidžiamos svarbiausios poetės J. Vaičiūnaitės gyvenimo akimirkos įvairiais amžiaus tarpsniais: vaikystės džiaugsmas ir liūdesys, jaunystės ieškojimai ir praradimai, žmogaus būties apmąstymai. Ypač gimnazijos abiturientus sujaudino studenčių skaityti S. Nėries eilėraščiai.

Netradicinę literatūros pamoką – paskaitą dovanojo Telšių rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vyriausioji specialistė Irena Daubarienė ir Telšių Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos direktorė Virginija Černiauskienė. Malonu, kad šioje pamokoje dalyvavo ir „Džiugo“ gimnazijos lituanistų kuratorė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Janina Šalkauskytė ir direktoriaus pavaduotoja neformaliajam ugdymui Romualda Galinauskienė. Tikimės, kad abiturientai, rinkdamiesi gyvenimo kelią, nepamirš ir aktorės V. Kochanskytės palinkėjimo: „Visada klausykitės širdies balso ir savo svajones paverskite realybe.“

Lietuvių kalbos mokytoja Irena Tarvainienė