IIe klasės valandėlė su Atviro jaunimo centro darbuotoja @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

IIe klasės valandėlė su Atviro jaunimo centro darbuotoja

Kategorija: Informacija

II e klasėje ketvirtadienį, balandžio 3 d., per klasės valandėlę sulaukėme viešnios iš Atviro jaunimo centro. Centro jaunimo darbuotoja Inga Nagytė supažindino su šios įstaigos veikla. Į centrą renkasi 14 – 29 metų jaunuoliai turiningai praleisti laiką, norintys realizuoti savo idėjas ar tiesiog padėti kitiems jas realizuoti.

Po trumpo veiklos pristatymo prasidėjo praktinė veikla tema „Pirmasis įspūdis“. Antrokai gavo nežinomų žmonių nuotraukų, į kurias pažiūrėjęs kiekvienas rašė apie to žmogaus gyvenimo būdą bei charakterio bruožus. Vėliau mokiniai pateikė išvadas, jog diagnozuoti „ligą“ padeda išvaizdos, aplinkos detalės, rūbai, kūno kalba, turimi daiktai ir aksesuarai. Tik ar mes diagnozuodami visada esame profesionalūs medikai? Gal vis dėlto labiau šarlatanai? Po šių provokuojančių klausimų mokiniai sakė, jog iš tikrųjų dažnai pirmasis įspūdis mus apgauna. Apie žmogų pakeičiame nuomonę su juo pabendravę.

O pirmasis įspūdis susiformuoja vos per keletą sekundžių. Kiek jis bus teisingas, priklauso nuo mūsų asmeninės patirties. Pirmasis įspūdis susijęs su psichologinėmis socialinio suvokimo ypatybėmis. Kiekvieną iš mūsų veikia daugybė išorinių bei vidinių priežasčių, pavyzdžiui, viešoji nuomonė, stereotipai, nepatenkinti asmeniniai poreikiai, todėl skirtingai aiškiname aplinkinių žmonių elgesio motyvus, apibūdiname jų charakterio bruožus. Išreikšdami vienokį ar kitokį požiūrį į žmogų, mes daug pasakome apie save.

45 minutės prabėgo nejučia. Manau, kad klausimai, į kuriuos Inga Nagytė neprašė atsakymo, privertė susimąstyti apie mūsų reakcijas į sutiktus žmones, pavyzdžiui, mokykloje į naujokus, į naują mokytoją. O labiau orams atšilus tikimės dalyvauti patirtiniame žygyje su Atviro jaunimo centro darbuotojais lavinti komandinių įgūdžių.

Vilma Žutautienė, II e klasės vadovė