„Džiugo“ gimnazistų pamoka savivaldybėje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Džiugo“ gimnazistų pamoka savivaldybėje

Kategorija: Nekategorizuota

Gruodžio 18 dieną Telšių „Džiugo“ gimnazijos Ia klasės mokiniai kartu su auklėtoja G.Šiaudvytiene ir istorijos mokytoja V.Urlovaite Telšių rajono savivaldybėje dalyvavo pilietiškumo pagrindų pamokoje – klasės valandėlėje „Rajono savivalda“. Mus pasitiko meras Vytautas Kleiva ir mero patarėja Daiva Budzinskaitė (ji buvo mūsų gimnazijos mokinė).

Susitikimo pradžioje meras parodė mums filmą apie gražiausias miesto vietas: Telšių amfiteatrą, Masčio pakrantę, šv. Antano Paduviečio katedrą ir kt. Papasakojo apie ateities planus: bus baigtas tvarkyti Telšių stadionas, atkurta menų mokykla, atnaujintas geležinkelis, kuriuo važiuos greitasis traukinys, pasieksiantis 120 km/h greitį. Dar planuojama įrengti žiemos slidinėjimo trasą. Iš V.Kleivos sužinojome, ką reiškia žodžiai „Patria Una“, parašyti ant Žemaitijos vėliavos.

V. Kleiva supažindino su savivaldybės sudėtimi: taryba, administracija ir jos skyriais, papasakojo, kad nuo kitų metų meras bus tiesiogiai renkamas piliečių. Po įdomaus pokalbio mero patarėja mus pavedžiojo po savivaldybę, rodė, kur ir kokie administracijos skyriai įsikūrę. Susitikimo pabaigoje meras padėkojo moksleiviams už apsilankymą, pakvietė būti aktyviais piliečiais.

Ia klasės mokinės Gabrielė Stripeikaitė ir Akvilė Zelbaitė