Netradiciškai minėjome Kovo 11-ąją @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Netradiciškai minėjome Kovo 11-ąją

Kategorija: Nekategorizuota

Kovo_11

,,Tėvynė – tai šventas žodis, kuris atplėšia mokslininką nuo knygos, atitraukia valstietį nuo arklo, valdininką nuo rašomojo stalo ir surenka visus prie vienos vėliavos, į kurią jie žiūri su didvyrio narsa ir kankinio pasiaukojimu." (Fridrichas Šileris)

Prieš 23 metus sudėtingų istorinių aplinkybių ir nepalankių politinių vėjų laikotarpiu mes įrodėme, kad esame stiprūs, vieningi ir pasiryžę gyventi laisvoje demokratinėje Lietuvos valstybėje. Laisvę per nelengvus išbandymus ir skaudžias pamokas pasiekėme savo vienybe ir ryžtu. Lietuva per trumpą istorinį laikotarpį sugebėjo tapti brandžia, kuriančia šalimi ir patikima tarptautinės bendrijos nare.
Telšių „Džiugo“ gimnazijoje Lietuvos Nepriklausomos valstybės atkūrimo minėjimas vyko netradiciškai – debatų „Ar po kovo 11-osios gyventi geriau?“ forma. Teigiančiųjų komandai atstovavo debatų klubo nariai pirmokai: J. Meškys, E. Monstvilas ir L. Kaminskis. Šie drąsūs, entuziastingi vaikinai kovojo prieš IV-tokes: E. Jonušaitę, A. Dobryden ir G. Gumbakytę. Šioje diskusijoje nė vienas gimnazistas negalėjo nuslėpti meilės tokiai savo Tėvynei, kokia ji dabar yra: laisva ir nepriklausoma, taigi kovą, kaip ir buvo galima nuspėti, laimėjo meilė Tėvynei bei bičiulystė.
Šventinės kovos žiūrovais buvę darbo partijos Telšių rajono skyriaus narė Laima Jurytė-Zakarauskienė ir Telšių rajono savivaldybės administracijos švietimo skyriaus vyr . specialistas Arūnas Juška pasidžiaugė gražiu kovo 11-osios dienos paminėjimu. Gimnazistai su džiaugsmu stebėjo šiuos debatus ir visi vieningai bei drąsiai teigė, kad po kovo 11-osios Lietuvoje gyventi geriau. Šis gražus ir šiltas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos paminėjimas gimnazistams dar kartą įrodė, kaip svarbu mylėti savo tėvynę ir daryti viską, kad joje būtų gera gyventi kiekvienam.

I d klasės mokinės: Vytautė Bumblauskytė ir Dalia Krauzaitė
Nuotraukos mokytojos Vilmos Žutautienės