Šilta popietė senelių namuose @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Šilta popietė senelių namuose

Kategorija: Nekategorizuota

Šių metų balandžio 8 dieną Telšių „Džiugo“ gimnazijos mokiniai su lietuvių kalbos mokytojomis Rasa Dobrovolskyte Veitiene ir Asta Ruikiene aplankė Telšių senelių globos namus.

Jungtinė skaitovų (Agnė Laurinavičiūtė, Gabrielė Grigutytė, Lukas Veitas), muzikantų (Andrius Eidintas, Vytautė Bumblauskytė, Deimantė Eirošiutė) ir teatro būrelio (Eglė Perminaitė, Sonata Monkevičiūtė, Agnė Narmontaitė, Svajūnė Kasparavičiutė) komanda, vadovaujama mokytojų, paruošė nedidelę programėlę. Senjorai pradėjo rinktis gerokai prieš pasirodymą, o aš, žurnalistė (deja, tik šio renginio) Rūta Kasparavičiutė, bendravau, klausiausi, sėmiausi patirties. Įžanginį žodį pasakė R. Dobrovolskytė Veitienė, pasveikino garbiuosius žiūrovus su praėjusiomis šventėmis, palinkėjo šilumos, sveikatos, stiprybės ir pristatė jaunuosius artistus.

Mokinių ir mokytojų nuostabai, pasibaigus programai, renginys nesibaigė. Garbaus amžiaus ponia Zofija pasirodė turinti puikią atmintį, humoro jausmą, tad sutiko padeklamuoti ir padainuoti. Mokytojos ir mokiniai buvo sužavėti. Darbuotoja Ernesta išdavė paslaptį, kad seneliai moka ir daugiau dainų. Ir popietė užtruko. Susėdę bendrai žiūrovų ir atlikėjų nuotraukai, senjorai dainavo, mokiniai ir mokytojos pritarė. Prasitęsusio renginio pabaigoje jau buvo nebeaišku, kas čia žiūrovas, kas klausytojas, kas atlikėjas. Džiugiečiai dėkojo seneliams, o seneliai – vaikams.

Deja, visi geri dalykai vieną kartą baigiasi. Gana nenoriai skirstėmės, pažadėję, kad tikrai dar ateisime, paruošę kokią nedidelę dovanėlę, o tuo pačiu pasisemsime patirties, pasidžiaugsime mūsų senjorų šviesia atmintimi, optimizmu.

Rūta Kasparavičiutė