Sveikatingumo mėnesio pradžią ženklino jogos paskaita @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Sveikatingumo mėnesio pradžią ženklino jogos paskaita

Kategorija: Renginiai

jogaŽiemai vis labiau gąsdinant šalčiu vasario 2 dieną  mūsų mokykloje vyko paskaita-užsiėmimas – "Jogos paslaptys šiuolaikiniam jaunimui". Vedė jogos mokytojas Remigijus Juška, kuris yra Telšių savivaldybės tarybos narys, Jaunimo reikalų tarybos pirmininko pavaduotojas, turgelio "Džiugo kalnas" juristas. Paskaitoje dalyvavo 30 mokinių iš įvairių klasių, kurie tą dieną nepabūgo šalčio ir susirinko į mokyklą.

JOGA – tai dvasinio tobulėjimo kelias, vedantis žmogų į savęs realizaciją. Iš sanskrito kalbos išvertus, žodis joga reiškia “susiliejimas”, “susijungimas”. Tai vidinis susiliejimas, kai santarvę ir harmoniją atranda mūsų kūnas, siela ir protas bei išorinis susijungimas su artima ir tolima aplinka: šeima, tauta, pasauliu ir, galiausiai, Dievu.

Norint pradėti judėti savęs tobulinimo kryptimi, pirmiausiai reikia atrasti santarvę tarp mūsų kūno, sielos ir proto, priešingu atveju nutiks, kaip pamokančioje Krylovo pasakėčioje apie gulbę, vėžį ir lydeką, kai visi gyvūnai vežimą traukė į skirtingas puses ir negalėjo išjudinti jo iš vietos. Norint žengti užsibrėžto tikslo link mūsų kūnas, protas ir siela turi judėti viena kryptimi. Daug praktikų Jogos sistemoje yra skirta vidinės ir išorinės harmonijos paieškai.

             Joga naudinga ne tik kūnui ir sielai, bet ir protui. Joga – meditacijos būdas, kuris atpalaiduoja, nuramina, nuima stresą, pagerina bendrą savijautą, lėtina senėjimo procesus, o kūnas tampa lankstus ir grakštus. Tai būdas padedantis tobulėti dvasiškai ir visapusiškai save pažinti, suteikiantis ramybės ir proto koncentraciją – du viename – graži siela gražiame kūne. Jei dažnai kamuoja depresinės nuotaikos, joga gali būti išsigelbėjimu. Užsiiminėti joga patariama net jei neturima jokių sveikatos problemų. Tai padės išvengti senatvinių ligų, sustiprins imunitetą, o oda gerokai ilgiau nebus paženklinta raukšlių.

Sveikatos priežiūros specialistė Dalia Sarakauskienė