Kaip džiugiečiai Dieną be kuprinių minėjo @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Kaip džiugiečiai Dieną be kuprinių minėjo

Kategorija: Informacija | Renginiai

Sausio 20-oji diena ženklino ne tik semestro pabaigą, bet ir žadėjo visą krūvą veiklos bei įspūdžių. Moksleivija pasidalino į keletą srautų: vieni rinkosi kultūros dozę – stebėti Atviro rato spektaklį „Pabėgimas į Akropolį“ Žemaitės dramos teatre, treti – judrią dieną sporto salėje varžantis dėl gebėjimų žaisti tinklinį, treti lankė muziejų ar demonstravo matematikos žinias.

10–12 klasių moksleiviai, lydimi lietuvių kalbos mokytojų, auklėtojų gausiu būriu traukė į teatrą. Pasirinkimas pranoko lūkesčius. Marijos Korenkaitės pjesė, režisuota Aido Giniočio atvėrė jauno žmogaus vienatvės dramą, parodė jauną žmogų, besiblaškantį pasirinkimų kryžkelėse ir tikintį, kad ten, kur mūsų nėra viskas daug gražiau ir geriau. Ironijos, natūralizmo, necenzūruotos kalbos kontekste daugelis atpažino save. Žodis, emocija, mimika – jaudino mūsų mokyklos mokinius. Vadinasi buvo verta.

Džiaugiamės mokyklos sudaryta galimybe praplėsti savo akiratį ir pamatyti šiuolaikišką, modernų ir ilgam atminty išliksiantį spektaklį.

Žurnalistų būrelio informacija.