Anglų kalbos skaitovų konkursas – Spring is all around @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Anglų kalbos skaitovų konkursas – Spring is all around

Kategorija: Renginiai

Skambant Antonio Vivaldi simfonijos „Pavasaris“ garsams, kovo 27 d., po 6 pamokų, antradienį, prasidėjo anglų kalbos skaitovų konkursas tema – Spring is all around ( „Pavasaris jau čia“). Jame dalyvavo 9-12 klasių mokiniai. Buvo deklamuojami eilėraščiai ir meninės kompozicijos anglų kalba. Konkurse pasirodė 12 dalyvių.

Skaitovai maloniai stebino raiškiai deklamuojamomis eilėmis, puikia anglų kalbos tartimi – taisyklingumu, meniškumu ir įtaigumu. Kiekvienas kūrinys buvo perteiktas savitai ir artistiškai. Deklamuojamos eilės parinktos iš žymių anglų kalbos literatūros klasikų lobyno, kaip W. Šekspyro, A. M. Hofmano, F. E. Harperio ir kitų.

Godobertos Gumbakytės ir Ernestos Neštaitės meninė kompozicija prikaustė auditorijos dėmesį. Jų pasirodymo metu skambant lyriškiems gitaros akordams lietuvių poetės Salomėjos Nėries eiles merginos deklamavo lietuviškai ir raiškiai išsakė puikius vertimus anglų kalba.

Renginį kuo puikiausiai vedė 8 d klasės mokinės – Rosita Šaulytė ir Simona Bagužytė. Merginos įdomiai ir patraukliai pristatinėjo konkurso dalyvius įterpdamos trumpų ketureilių apie pavasarį, nestokojo gražių žodžių ir visus užkrėtė gera nuotaika.

Po visų dalyvių pasirodymų kompetetinga komisija išrinko geriausiai pasirodžiusius dalyvius. Pirmoji vieta individualiuose pasirodymuose atiteko Izabelei Lukauskaitei, antrąja vieta džiaugėsi Matas Gimbutas. Trečioji vieta atiteko Airidai Šeškauskaitei (fleita akomponavo Gabrielė Mendeikaitė). Pirmąja vieta taip pat buvo įvertinta Godobertos Gumbakytės ir Ernestos Neštaitės meninė kompozicija, nes šis pasirodymas išsiskyrė savo unikalumu, savitumu ir artistiškumu. Visiems dalyviams buvo įteikti padėkos raštai, o nugalėtojams – prizinės vietos sertifikatai.

Nugalėtojai balandžio 18 d. atstovaus rajoniniame anglų kalbos skaitovų konkurse, kuris vyks mūsų gimnazijoje. Linkime sėkmės nugalėtojams.

Anglų kalbos mokytojos Sabina Grušienė ir Vilma Druskinienė