Netradicinės pamokos Kaune @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Netradicinės pamokos Kaune

Kategorija: Renginiai

Gruodžio 16 dieną ,,Džiugo“ vidurinės dvyliktokai turėjo galimybę vykti į pažintinę ekskursiją ir dalyvavo netradicinėse pamokose, kurias vedė gidai. Išvyką į Kauną organizavo lietuvių kalbos mokytojos A. Ramančauskienė, I. Tarvainienė, A. Ruikienė. Kelionėje patirti įspūdžiai praplėtė mūsų akiratį, leido geriau pažinti ir suvokti visai Lietuvai svarbų kultūrinį paveldą.

Pažaislis

Pirmiausia apsilankėme Pažaislio vienuolyne, kuris pastatytas netoli Kauno marių. Šis architektūros ansamblis, kaip pasakojo gidė-vienuolė, laikomas vienu geriausiu brandžiojo baroko pavyzdžių Rytų Europoje. XVII a. LDK didysis kancleris Kristupas Žygimantas Pacas finansavo statybas, kvietė Italijos dailininkus, kurie išpuošė bažnyčią skulptūromis, freskomis. Visus sužavėjo baroko meno šedevras – šešiakampio formos bažnyčia ir įžymusis paveikslas ,,Marija su kūdikiu“.

Įdomią literatūros pamoką išgirdome Salomėjos Nėries memorialiniame muziejuje Palemone. Daug sužinojome apie poetės gyvenimą ir kūrybą, gražius tarpusavio santykius su vyru skulptoriumi B. Buču. Namas, kurį projektavo ir įrengė poetės vyras , labai jaukus, romantiškas. Autentiški S. Nėries daiktai, namų aplinka, filmuotos ištraukos, išgirstas jos balsas – visa tai sudomino mokinius.

Ekskursiją baigėme Kauno M. K. Čiurlionio nacionalinėje galerijoje. Šiais metais Lietuvoje daug renginių buvo skirta žymiojo dailininko 100-osioms mirties metinėms paminėti, todėl ir mums buvo įdomu giliau susipažinti su jo kūryba. Sužinojome, kad amžininkai nesuprato ir nevertino jo darbų, pripažinimas atėjo tik po mirties. Paveikslų idėjas ir jų simboliką puikiai atskleidė muziejaus gidai, todėl sukurti dailininko darbai tapo suprantamesni.

Tokios pažintinės išvykos ir netradicinės pamokos yra labai naudingos, turiningos, be to, galėjome pabendrauti, pamatyti kalėdiškai pasipuošusį Kauną.

Milda Ruikaitė, 12a