Ekskursija į Vilnių @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Ekskursija į Vilnių

Kategorija: Informacija

Gruodžio 21 d. mūsų mokyklos 6-11 klasių mokiniai vyko į Vilnių, kur aplankė Energetikos ir technikos muziejų. Atnaujintoje ir išplėstoje Energetikos ekspozicijoje mokiniai susipažino su XX a. pirmosios pusės elektrinės įrengimais – garo turbinomis, garo katilais, generatoriais, įvairiais elektros perdavimo, matavimo ir valdymo prietaisais. Transporto ekspozicijoje (lengvieji automobiliai, motociklai, įvairios jų detalės ir kt.) pamatė automobilio ir motociklo raidą daugiau nei per šimtą metų, Vilniaus viešojo transporto istoriją. Vilniaus miesto technikos istorijos ekspozicija kvietė pažvelgti, kaip per 200 metų industrializacija pakeitė miestą bei kasdienį žmonių gyvenimą (nuo amatų iki sovietmečio gamybos; pristatomos svarbios miesto pramonės šakos – tekstilės, stiklo, popieriaus, skaičiavimo mašinų, lazerinių technologijų). Mokiniai apžiūrėjo ir dvi interaktyvias ekspozicijas – Technikos mokslas ir Technika vaikams. Muziejaus pasididžiavimas, žinoma, yra ir bus pats elektrinės pastatas ir autentiška dar neseniai veikusios elektrinės įranga. 25 mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje: buvo pamokyti pasigaminti fotoaparatą iš degtukų dėžutės, su kuriuo galėjo fotografuoti ir pasidaryti nuotrauką, bei susipažino su fotografijos istorija.
Vėliau mokiniai aplankė Vichy vandens parką, kur maudėsi sūkurinėse voniose, baseinuose, čiuožinėjo vandens kaskadomis ir dalinosi gera nuotaika.

PC210242 PC210263 PC210282
Į šią ekskursiją buvo pakviesti mokiniai, surengę „Linksmiausius žiburėlius be psichotropinių medžiagų“ bei aktyviai dalyvavę projekte „Už gyvenimą be tabako“.

Soc. pedagogės A. Lapinskienė, I. Stonienė